Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις νέες επικουρικές – Αίτηση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις νέες επικουρικές – Αίτηση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διήμερη μετωπική σύγκρουση από σήμερα (01.09.2021) μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη σκιά του ανασχηματισμού και με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την μετατροπή του διανεμητικού χαρακτήρα σε κεφαλαιουχικό των επικουρικών συντάξεων των νέων ασφαλισμένων.

Η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τις επικουρικές αναμένεται να κορυφωθεί αύριο (02.09.2021) στην Ολομέλεια με τοποθετήσεις και πολιτικών αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλώντας όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα αντίθεσης με το νομοσχέδιο, κατάθεσε με την έναρξη της συζήτησης αίτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι το  Κράτος οφείλει «να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως ορίζει ο νόμος» καθώς και ότι έρχετται σε αντίθεση με τις υπ’αριθ. 2287/2015 και 1889/2019 αποφάσεις της Ολομέλειάς του ΣτΕ που έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο κεφαλαιοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης.

Το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απορριφθεί από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις