Πολιτική

Στη Βουλή της Αυστραλίας άρχισαν να μιλούν… ελληνικά!

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές που έπαιρναν το λόγο μίλησαν στα ελληνικά...

Αιτία ήταν η παρουσία του του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ ο οποίος κάθονταν στο Θεωρείο των επισήμων μαζί με την Πρέσβη της Ελλάδας κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, τον Διπλωματικό του Σύμβουλο κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη και την Σύμβουλο Πρεσβείας κα Βαρβάρα Ανδριοπούλου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Βουλής της Αυστραλίας οι βουλευτές καλωσόρισαν την ξένη αντιπροσωπία στη μητρική της γλώσσα!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως η ελληνική είναι και η γλώσσα των βουλευτών ή έστω των προγώνων τους, καθώς και οι δύο είναι ελληνικής καταγωγής.
Όπως και να ‘χει πάντως ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς όλοι οι βουλευτές χειροκρότησαν προς το θεωρείο όπου βρίσκονταν η ελληνική αποστολή, με τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο της Βουλής να της νεύουν έναν απλόχερο χαιρετισμό.
 

 

Ο Υφυπουργός σηκώθηκε από τη θέση του και έκανε τη κίνηση του «Ευχαριστώ», για να πει αργότερα στους Βουλευτές που συγκροτούν την Επιτροπή της Αυστραλο-Ελληνικής φιλίας, παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κας Julie Bishop:
 
«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σας. Οι ελληνικές προσφωνήσεις και τα χειροκροτήματα, δεν αφορούσαν εμένα, αλλά την Ελλάδα και την Ελληνική Δημοκρατία. Την πατρίδα μου τιμήσατε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Απόδειξη και των ανέφελων, των εξαιρετικών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης σε Τσουκαλά: «Αφήστε τα τσιτάτα και πείτε και πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 102