Πολιτική

Στίγκας: Δεν είμαι αχυράνθρωπος κανενός – Στο Εκλογοδικείο οι ενστάσεις για τους «Σπαρτιάτες»

Στο «μικροσκόπιο» του Εκλογοδικείου μπήκαν σήμερα οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου που αφορούν το κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ ο Βασίλης Στίγκας ξεκαθάρισε πως δεν είναι αχυράνθρωπος κανενός.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συνεδρίασε σήμερα για τους «Σπαρτιάτες» για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, με πρόεδρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και ο Βασίλης Στίγκας επανέλαβε πως δεν έχει καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πρώτη ένσταση που συζητήθηκε ήταν του Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Με την προσφυγή υποστηρίζεται ότι υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης καθώς οι «Σπαρτιάτες» υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και μάλιστα ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Στίγκας ισχυρίστηκε πως δε θα δεχόταν ποτέ να είναι αχυράνθρωπος του οποιοδήποτε και ότι  δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατική οργάνωση, αλλά ούτε ποτέ είχε συμπράξει με τον κ. Λαγό.

Επίσης, επανέλαβε πως δεν έχει τη παραμικρή επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι αφού κόπηκε το κόμμα του  μέλους της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο διοχέτευσε τους οπαδούς του στους «Σπαρτιάτες».

 Η δεύτερη ένσταση που συζητήθηκε στο Εκλογοδικείο, είναι κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ο δικηγόρος του κ. Ζερβέα ζήτησε από το Εκλογοδικείο να αναβάλει τη λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τους Σπαρτιάτες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος συνήγορος εκ των ενιστάμενων υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές καθώς υπήρξε εξαπάτησή του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος και ότι η αναπλήρωση των εδρών των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» να γίνει στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
235
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9