Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην Αθήνα αύριο ο Πιερ Μοσκοβισί για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση

Στην Αθήνα αύριο ο Πιερ Μοσκοβισί για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Στην Αθήνα την Τετάρτη (16.1.2019) ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Στην ελληνική πρωτεύουσα, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία ενόψει της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αναμένεται να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια θα έχει τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Στις 8.00 το βράδυ ο Γάλλος κοινοτικός αξιωματούχος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα (21.1.2019) επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών για να ξεκινήσουν τις επαφές για τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Το βάρος της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα πέσει στις δεσμεύσεις που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά και στην ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις