Πολιτική

Στην Αθήνα εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα (22.11.2024), ότι ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Μαρκ Ρούτε, θα βρεθεί στην Αθήνα εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, για επαφές τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επικεφαλής του NATO θα φτάσει στις 26 Νοεμβρίου 2024 στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

 

Ο Ρούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Μια ημέρα πριν, στις 25 Νοεμβρίου, ο Μαρκ Ρούτε θα επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η μεταμόσχευση μαλλιών του Άδωνι Γεωργιάδη, η πολυήμερη απουσία του, το «hair reveal» και το «πάρτι» στα social media
Ο υπουργός Υγείας έμεινε για μερικές μέρος, περίπου 10, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πράγμα που κίνησε την περιέργεια του κόσμου και χτες αποκάλυψε το νέο του look
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 2