Πολιτική

Στην Αθήνα ο Ζόραν Ζάεφ – Η συμφωνία για αγωγό φυσικού αερίου

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ κάνει από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ αύριο θα μιλήσει στο συνέδριο του «The Economist».

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας του, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι και τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Ο Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα παρευρεθεί επίσης στην ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Economist.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, προγραμματίζονται αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες και διπλωμάτες, ενώ θα υπογραφεί και η Συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο διασυνδετήριος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ της Βόρειας Μακεδονίας.

Με βάση τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης που έχουν υπογράψει από το 2016 οι δύο πλευρές, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα. Ο αγωγός θα έχει μήκος 50 χλμ. θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή των Ευζώνων.

Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της εθνικής επικράτειας της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει μήκος 110 χλμ. και θα εκτείνεται έως την πόλη Στιπ. Την ανάπτυξη και λειτουργία του θα αναλάβει η κρατική Eταιρεία Aξιοποίησης Eνεργειακών Πόρων της Βόρειας Μακεδονίας (NER).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ