Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Πέμπτη ο… αμετανόητος Κασιδιάρης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Πέμπτη ο… αμετανόητος Κασιδιάρης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αμετανόητος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για το επεισόδιο με τις υβριστικές αναφορές που προκάλεσε σε συνεδρίαση Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής και για την οποία αύριο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, την 17η Ιανουαρίου 2018, είχε προβεί σε ένα από τα γνωστά διχαστικά εθνικά και υβριστικά παραληρήματά του, με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Κάτι που έκανε τότε, τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κωνσταντίνο Δουζίνα, να διακόψει για λίγα λεπτά την συνεδρίαση.

Μια υβριστική συμπεριφορά, αυτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που με επιστολή του έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να κρίνει εάν η συμπεριφορά και οι εκφράσεις που εκτόξευσε κατά της κυβέρνησης και τα κόμματα, υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους και παραβιάζουν τις διατάξεις των γενικών αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί. Ο βουλευτής της ΧΑ όμως σήμερα εξέδωσε μια ακόμα υβριστική ανακοίνωση κατά του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στην οποία τον αναφέρει ως «γραφικός κομισάριος και κακέκτυπο σταλινικού στρατοδίκη…» και “αναρχοπατέρα” ενώ επιτίθεται “προκαταβολικά” και στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέροντας τα ως “λαμόγια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…”.

Μια διολίσθηση που από μόνη της είναι και αυτή ελεγκτέα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις