Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα Θεοφάνεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Φανάρι βρίσκεται για τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο την Πέμπτη (4.1.2024) ενώ την Παρασκευή επισκέφτηκε το Ζάππειο Παρθεναγωγείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της επικείμενης εορτής των Αγίων Θεοφανείων, καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται πως στο Φανάρι θα βρεθεί επίσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για τα Θεοφάνεια. 

androulakis

Ο κ. Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.

Επίσκεψη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο

Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, που ιδρύθηκε το 1875 και οι μαθήτριες του σε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν είχαν πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, διέπρεπαν στις επιστήμες και τα γράμματα.

androulakis

Το Ζάππειο είναι τα τελευταία χρόνια μικτό σχολείο καλύπτοντας και τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης από τη διεύθυνση του σχολείου, η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος του απολυτηρίου, που λαμβάνουν οι Έλληνες μαθητές του, είναι πάγιο αίτημα τους καθώς έτσι διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

androulakis androulakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης στο Ινστιτούτο Πουλαντζά μετά την παραίτηση Ρεπούση – Πρόεδρος ο Βερναρδάκης, διευθυντής ο Κορμάς
Η Μαρία Ρεπούση αποχώρησε καταγγέλλοντας κίνδυνο μετατροπής του Ινστιτούτου σε «κομματικό βραχίονα» - Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε άμεσα τη νέα διοίκηση
Οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Μαρία Ρεπούση και Παναγιώτης Κορμάς
Θάνος Πλεύρης: Νέα αυστηρότερη γραμμή στη μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στις επιστροφές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου περιέγραψε το πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διαχείριση των παράνομων εισόδων, με προτεραιότητα στις ταχύτερες διαδικασίες επιστροφής
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρία Ρεπούση: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας
Η πανεπιστημιακός και πρώην διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI 18
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
27