Πολιτική

Στην Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας για την τριμερή συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία αύριο (31.3.2023), θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατ’ αρχάς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και οι ομόλογοί του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Kωνσταντίνος Κόμπος και Έλι Κοέν αντιστοίχως, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και οι ομόλογοί του θα συμμετάσχουν στην τριμερή συνάντηση, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 12:25.

Κατόπιν, ο Νίκος Δένδιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών. Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν γεύμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδας θα γίνει δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Η τριμερής συνάντηση θα εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 21
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 44
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα