Πολιτική

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματευσεις – Ανησυχία στο Μάξιμου για τις κινήσεις Παπανδρεου

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την τροικα μπαίνει η κυβέρνηση καθώς τα χρονοδιαγραμματα στενεύουν και ο χρονος τρέχει πλεον εναντιον της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χθες ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε στην τροικα ενα πακέτο διευκρινίσεων και επιχειρημάτων για τις δυνατότητες του νέου προϋπολογισμού του 2015 συνοδευόμενο απο εναλλακτικά μετρα, επιχειρώντας να καμφθούν οι δημοσιονομικές αντιδράσεις της. Οι απαντήσεις της τρόικα, συμφώνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου αναμένονται σήμερα.

Για το υπουργείο Οικονομικών δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς να υπάρξουν πρόσθετα εισοδηματικά μετρα. Για το λογο αυτο, οι προτάσεις του υπουργού Οικονομικών,όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιχειρούν να κάμψουν τις αιτιάσεις της τροικας για την υπάρξη δημοσιονομικού κενού το 2015 υψους 2 με 2,5 δις, χωρίς να υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με την τρόικα όμως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ζητα μετρα υψους 1 δις για το ασφαλιστικό ενω να βλέπει λιγότερα προβλεπόμενα έσοδα απο 300 μεχρι 400 εκ. για τον ΕΝΦΙΑ.

Απο εκεί και πέρα δίνεται αγώνας δρόμου προκειμενου η αξιολόγηση να έχει τελειώσει μέσα στα επιθυμητά για την ελληνική κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα τα και έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Απο εκεί και πέρα η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες βλέπει οτι η συνθήκες στην Ευρώπη δεν είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα καθώς η επιρροή Σόιμπλε είναι μεγάλη και οι πολιτικές παρεμβάσεις στην οποίες είχε επενδύσει ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να αποδίδουν.

Στο οριακό σημείο που έχουν φτασει πλεον οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση πέρα απο τη συμφωνία για την επομένη μέρα, τρέχει προκειμενου να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 3,8 δις.

Απο την άλλη ανησυχία υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα όσα διαδραματίζουν τα τελευταια 24ωρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο οι εκτιμήσεις των επιτελών του πρωθυπουργικού γραφείου δεν πιστεύουν οτι ο Γ. Παπανδρέου θα οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα βάζοντας σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16