Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – “Αντέχει το σύστημα υγείας, θα δοθεί δωρεάν το εμβόλιο”(pic)

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – “Αντέχει το σύστημα υγείας, θα δοθεί δωρεάν το εμβόλιο”(pic)

Μέλη του προσωπικού του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Το σύστημα υγείας αντέχει” τόνισε ο πρωθυπουργός, που τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

“Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να προσέχουν όσο υπάρχει αυτή η κρίση.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ” είπε ο πρωθυπουργός, στον οποίο δόθηκε μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επισκέφτηκε το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα ενώ τον υποδέχθηκαν κατά την άφιξη του η διοίκηση και προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

Το πρόγραμμά του

Στις 12:30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Στις 14:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Την ίδια ώρα τα σενάρια για τη σταδιακή άρση του lockdown να δίνουν και να παίρνουν, αλλά αρμόδια χείλη να διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες ούτε έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Η συζήτηση είναι πρόωρη αυτή τη στιγμή. Είναι σαφές, όμως, ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown

Τα παραπάνω σημαίνουν κάλλιστα πως ανοιχτό παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, με τα σχολεία να παραμένουν μεν πρώτα στη λίστα για το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά την κυβέρνηση να μην προχωρεί στην απόφαση για την επαναλειτουργία τους πριν να έχει τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

click4more: Συναγερμός στο Γηροκομείο Φλώρινας – Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένους

Παρά το γεγονός ότι τα χθεσινά μηνύματα από τον αριθμό των κρουσμάτων ήταν ενθαρρυντικά και ακόμη πιο ενθαρρυντικό ήταν ότι εμφανίστηκε σταθεροποιημένος ο αριθμός των διασωληνωμένων, το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις