Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη – Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

Στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη – Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

Τείχος στήριξης στη υπουργό Πολιτισμού αναμένεται να υψώσει αύριο ο Πρωθυπουργός, στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, που προκάλεσε ο ίδιος.

Τον τόνο έδωσε σήμερα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σκιά και των επικρίσεων που δέχεται η Λίνα Μενδώνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη, και από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

«Είμαστε ένα συλλογικό Όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα την συμβολή της υπουργού Πολιτισμού στην επίλυση θεμάτων που είχαν να κάνουν με συναρμοδιότητες.

click4more: Κείμενο υπέρ της Λίνας Μενδώνη από 56 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών

“Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη» δήλωσε, τονίζοντας ότι «κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να τονίσει ότι τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό να μη φοβηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη ολόκληρη είναι του Μητσοτάκη

Ευθύνες αποκλειστικά στον πρωθυπουργό για το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Λιγνάδη ρίχνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με non paper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις