Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στήριξη της Ανγκόλας στην ελληνική προσπάθεια για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Στήριξη της Ανγκόλας στην ελληνική προσπάθεια για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της Ανγκόλας στην προσπάθεια της Ελλάδας για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της χώρας, Ζοάο Λουρένσο (João Manuel Gonçalves Lourenço), όπως ανέφερε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Η ψήφος της Ανγκόλας είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί είναι μια μεγάλη χώρα της Αφρικής, η οποία επηρεάζει με τη σειρά της την ψήφο μίας σειράς άλλων κρατών», τόνισε. Όπως επεσήμανε, με τον Πρόεδρο της χώρας συζήτησαν ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η Αγκόλα έχει κυρώσει, και μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός, πέντε χρόνια πριν από την Ελλάδα. «Αναπτύσσεται λοιπόν σε αυτόν τον χώρο ένα μεγάλο πεδίο συνεργασίας, ανάμεσα σε εμάς και την Ανγκόλα», υπογράμμισε.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφερειακή ασφάλεια και την οικονομική συνεργασία, μια σειρά από Συμφωνίες που βρίσκονται υπό επεξεργασία και μετά την πρώτη Συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, «μπορούν να παράσχουν το πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Ανγκόλα».

Τέλος, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, μετέφερε στον κ. Λουρένσο την πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα, καθώς και τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου της κυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις