Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στις 25/09 η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για Καμμένο

Στις 25/09 η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για Καμμένο

Tην Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο ισοβίτη Μάκη Γαννουσάκη σχετικά με την εκκρεμή δικαστική υπόθεση του Noor 1.

Η οριστική απόφαση πάντως διεξαγωγής της συζήτησης θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συζήτηση της πρότασης της  ΝΔ είχε κατατεθεί στις 6 Ιουλίου του 2007 και εκκρεμεί  καθώς στις 21 Ιουλίου που είχε αρχικά ορισθεί έγινε ο φονικός σεισμός στη Κω και με κοινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών ματαιώθηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι παράλληλα ανάλογη ακρόαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είχε με τον καταδικασμένο σε ισοβίτη για την υπόθεση εκκρεμεί και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά το κοινό αίτημα που έχουν καταθέσει  τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να έχει υποστηρίξει στην Βουλή ότι επιθυμεί να συσταθεί  εξεταστική επιτροπή για το θέμα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  όμως του έχει παρέχει δύο φορές καλύψει απορρίπτοντας όλες τις σχετικές προτάσεις, όπως αρνητικές ήταν οι θέσεις που έχουν εκφράσει οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Κάτι που δεν αναμένεται όπως είναι φυσικό να επιτευχθεί καθώς η θέση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αρνητική.

Πολιτικά πάντως, η συζήτηση της 25 Σεπτεμβρίου, εάν τελικά αποφασιστεί να διεξαχθεί αυτή την ημέρα, αναμένεται ότι  θα αναθερμάνει την πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με  φόντο τα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις