Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Σταϊκούρας για το αυριανό Eurogroup – Οι θετικές αποφάσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθώς αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα με τον νέο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση, στο περιθώριο του Eurogroup, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Paschal Donohoe, καθώς και με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την επιστροφή ποσού 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs), καθώς και την ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά το 2ο μνημόνιο.

Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ, καθώς και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Μάιο, αναμένεται να οδεύσουν για την απομείωση του χρέους, καθώς θεωρείται ότι οι αποφάσεις για τη χρησιμοποίησή τους για επενδύσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας
Η ΕΛΑΣ επιμένει για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ζητά δέσμευση της κρατικής χρηματοδότησης και αποζημιώσεων βουλευτών
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προτείνει δέσμευση του 80% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων και υποχρεωτική απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης
ΕΛΑΣ 5