Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στο ακουστικό τους οι καλλιτέχνες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί»

Στο ακουστικό τους οι καλλιτέχνες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί»

Σε αναμονή παραμένουν οι καλλιτέχνες μετά τη διάρκεια 2,5 ωρών συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένουν τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για να κρίνουν αν τους καλύπτει.

Για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντησή τους στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι καλλιτέχνες βρίσκονται σε αναμονή γραπτών αποφάσεων από την κυβέρνηση, έως το τέλος της εβδομάδας.

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών εξέφρασαν επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τη συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί. Για εμάς δεν είναι θέμα παρεξήγησης, ότι δεν καταλάβαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι πλευρά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Είναι προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος εξερχόμενος από το Μαξίμου.

«Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας για τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, την οποία συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε εάν μας καλύπτει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, τονίζοντας ότι ο κλάδος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό:

«Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις