Πολιτική

Στο Αμπού Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα υπογράψει αμυντική συμφωνία με τα ΗΑΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Αμπού Ντάμπι και από αύριο θα έχει μια σειρά από επίσημες συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον διάδοχο του Θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan όπως και με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ‘Αμπου Ντάμπι όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σηματοδοτεί την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα αποτυπωθεί και στο χαρτί.

Στην συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με τον διάδοχο του Θρόνου σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό, όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, θα υπογραφούν η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι οποίες θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στο Αμπού Ντάμπι συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 11
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17