Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο αρχείο η έρευνα για Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιο και τα μέλη των οικογενειών τους

Στο αρχείο η έρευνα για Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιο και τα μέλη των οικογενειών τους

Να τεθεί στο αρχείο η έρευνα για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί ημερών του αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Η Αρχή, από τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ζητήσει συνολικά το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετήθηκε στο σύνολό της καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος.
Η υπόθεση διερευνήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες. Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις