Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – 8 ημέρες προθεσμία στον Παπασταύρου

Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – 8 ημέρες προθεσμία στον Παπασταύρου

Στο αρχείο έθεσε η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής την υπόθεση των μετοχών που αγόρασε το 2003 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου του έδωσε προθεσμία 8 ημερών προκειμένου να προσκομίσει τα τραπεζικά έγγραφα που του έχουν ζητηθεί σε σχέση με λογαριασμούς του. Σε αντίθετη περίπτωση που ο κ. Σταύρος Παπασταύρου δεν προσκομίσει εγκαίρως τα στοιχεία αυτά, η Επιτροπή θα απευθυνθεί η ίδια στις τράπεζες για να τα ζητήσει.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, μετά από εισήγηση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που είχε αναλάβει να γνωμοδοτήσει, να θέσει την υπόθεση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της αγορά το 2013 μετοχών της εταιρείας Samμεsung Electronic αξίας 10.912 δολαρίων ΗΠΑ αποτίμησε 10.560 δολαρίων ΗΠΑ. Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες, βασίσθηκε στο γεγονός ότι οι μετοχές αυτές διαπραγματεύονται σε ξένη διεθνή και όχι από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών. Ενδιαφέρον, πάντως έχει, εάν αυτή η νομική γνωμοδότηση, θα μπορεί να θεωρηθεί ερμηνευτική απόφαση του νόμου που απαγορεύει την διαπραγμάτευση μετοχών από εν ενεργεία βουλευτές και πλέον «απελευθερώνονται» στο να αγοράζουν και να πουλούν μετοχές σε ξένες χρηματοαγορές.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, επίσης δόθηκε το «πράσινο» φως στις εταιρείες των Ορκωτών Λογιστών να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν τους ελέγχους των δύο επόμενων ετών του 2013 και 2014, ώστε να καλυφθεί η χρονική απόσταση που είχε δημιουργηθεί σε σχέση ελεγχόμενων δηλώσεων και τρέχοντος έτους. Μάλιστα, μπορεί τα Πόθεν Έσχες του 2013 και 2014 εάν ετοιμαστούν ταυτόχρονα να δοθούν και ταυτόχρονα στην δημοσιότητα.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε