Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στο αρχείο η υπόθεση πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη – Ο Χαρδούβελης όμως στη Δικαιοσύνη

Στο αρχείο η υπόθεση πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη – Ο Χαρδούβελης όμως στη Δικαιοσύνη

Τίτλους «τέλους» με πέντε ψήφους «υπερ» και δύο «κατά» έβαλε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες την υπόθεση με τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων και τη μεταβίβαση των μετοχών της τεχνικής του εταιρείας «Διάτμηση» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η Επιτροπή μετά την έρευνα που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές δέχθηκε δια της πλειοψηφία των μελών της ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε ενεργήσει νόμιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της νομιμότητας του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη τάχθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου καθώς και τα μέλη εκπρόσωποι της Επιτροπής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντίθετα «κατά» ψήφισαν ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα, η Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σχετικά με τις δηλώσεις του και τις καταθέσεις που είχε κάνει στο εξωτερικό, παρά το υπόμνημα με τα νεότερα στοιχεία που κατέθεσε δεν μετέβαλε την απόφαση για παραπομπή του από την Δικαιοσύνη. Έτσι θα ελεγχθεί για μη κατάθεση πόθεν έσχες κατά τη διάρκεια που ήταν σύμβουλος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα η δήλωση που υπέβαλλε όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών.

Σε «εκκρεμότητα», επίσης, παρέμεινε για την Επιτροπή της Βουλή το θέμα με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη καθώς όπως έγινε γνωστό ο υπουργός δεν έχει στείλει ακόμη κάποια στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

Επίσης, η Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να μελετήσει και το αίτημα του ΕΣΡ με το οποίο έχει ζητήσει να του αποστείλει τα πόθεν έσχες των μελών του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού AlphaTV

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε