Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο αρχείο οδεύει η υπόθεση Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο αρχείο οδεύει η υπόθεση Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύννομη κρίνεται όπως όλα δείχνουν η κίνηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του για την περίοδο που το ζευγάρι ήταν σε διάσταση.

Στο αρχείο οδεύει η υπόθεση ελέγχου των πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί δεν ανέφερε τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι την περίοδο που βρίσκονταν σε διάσταση, μετά την σχετική εισήγηση του εκπροσώπου του ΣτΕ που μετέχει στην Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα, το μέλος και εκπρόσωπος του ΣτΕ φέρεται να εισηγήθηκε πως από την στιγμή που ο υπόχρεος τελεί σε γνωστοποιημένη διάσταση με την σύζυγό του δεν υποχρεούται να συμπεριλάβει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του τα οικονομικά της στοιχεία. Κατόπιν αυτού η υπόθεση φέρεται πως οδεύει προς το αρχείο.

Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα των πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη – με ιδιαίτερη αιχμή την αγορά του διαμερίσματος του Βολταίρου στο Παρίσι από την Μαρέβα όταν ήταν σε διάσταση, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento – είχε εξελιχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε μείζον πολιτικό θέμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Μάλιστα ο εκδότης της εφημερίδας και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου της ΝΔ και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την είχε διαβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε