Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο αρχείο οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Στο αρχείο οδεύει η δικογραφία για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού. Την πρόταση αυτή έκανε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Βαΐα Ακριβού που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του ΚΚΕ. Έτσι έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας επισημαίνει στην πορισματική της αναφορά ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες τονίζει ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Στα συμπεράσματα του πορίσματός της, η κυρία Ακριβού τονίζει ότι από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις