Πολιτική

Στο ΦΕΚ όλες οι αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης – Τα νέα ονόματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε σήμερα (27.6.2023) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει όλες τις αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο σχηματισμός της οποίας ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο ΦΕΠ προβλέπεται η σύσταση υπουργείου, η μετονομασία υπουργείων, καθώς και η σύσταση, η κατάργηση και η μετονομασία γενικών και ειδικών γραμματειών αλλά και μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπ’ αριθμ. 77, στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ορκίστηκε υπουργός η Σοφία Ζαχαράκη και υφυπουργός η Μαρία Κεφάλα.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Όλες τις αλλαγές του ΦΕΚ μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο – Θα κινηθούμε νομικά κατά όσων απείλησαν ζωές τις τελευταίες μέρες
«Τέρμα η εντύπωση ότι μπορείς να παίρνεις ανώνυμα ή επώνυμα το πληκτρολόγιό σου και να γράφεις στους ανθρώπους της ΝΔ ότι καλά σας έκαναν. Υποκινούν βία», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 57
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 29
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης