Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο ΦΕΚ όλες οι αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης – Τα νέα ονόματα

Στο ΦΕΚ όλες οι αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης – Τα νέα ονόματα
Φωτογραφία Intime

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε σήμερα (27.6.2023) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει όλες τις αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο σχηματισμός της οποίας ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο ΦΕΠ προβλέπεται η σύσταση υπουργείου, η μετονομασία υπουργείων, καθώς και η σύσταση, η κατάργηση και η μετονομασία γενικών και ειδικών γραμματειών αλλά και μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπ’ αριθμ. 77, στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ορκίστηκε υπουργός η Σοφία Ζαχαράκη και υφυπουργός η Μαρία Κεφάλα.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Όλες τις αλλαγές του ΦΕΚ μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις