Πολιτική

Στο Μαξίμου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Νεοφύτου. «Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς», σημείωσε.

Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχαν τον εξής διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγαπητέ μου πρόεδρε, φίλε Αβέρωφ, σε καλωσορίζω για ακόμα μια φορά στην Αθήνα. Ως πρόεδρος του αδελφού κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχεις οδηγήσει την παράταξη σε διαδοχικές νίκες και επιτυχίες στην Κύπρο. Πάντα με γνώμονα την ευθύνη και τον ρεαλισμό και πάντα αγωνιζόμενος για την ευημερία και την προκοπή του Κυπριακού λαού.

Θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία ως υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2023 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με την ίδια αφοσίωση, με την ίδια προσήλωση, για την ενότητα των Κυπρίων, για την προκοπή του Κυπριακού λαού και βέβαια για την επίλυση του μεγάλου μας εθνικού θέματος.

Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας. Να ξέρετε πως η θεαματική πρόοδος σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών, επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα. Αλλά, εξίσου σημαντικό, επανέφερε την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια στον κάθε Έλληνα.

Σας ευχαριστώ διπλά, γιατί μία δυνατή Ελλάδα, που ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου, βοηθάτε την Κύπρο. Και σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε για την εθνική μας υπόθεση. Πάντα να είστε δυνατός για μία ακόμα πιο δυνατή Ελλάδα και μία δυνατή Κύπρο.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος