Πολιτική

Στο Μαξίμου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Νεοφύτου. «Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς», σημείωσε.

Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχαν τον εξής διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγαπητέ μου πρόεδρε, φίλε Αβέρωφ, σε καλωσορίζω για ακόμα μια φορά στην Αθήνα. Ως πρόεδρος του αδελφού κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχεις οδηγήσει την παράταξη σε διαδοχικές νίκες και επιτυχίες στην Κύπρο. Πάντα με γνώμονα την ευθύνη και τον ρεαλισμό και πάντα αγωνιζόμενος για την ευημερία και την προκοπή του Κυπριακού λαού.

Θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία ως υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2023 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με την ίδια αφοσίωση, με την ίδια προσήλωση, για την ενότητα των Κυπρίων, για την προκοπή του Κυπριακού λαού και βέβαια για την επίλυση του μεγάλου μας εθνικού θέματος.

Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας. Να ξέρετε πως η θεαματική πρόοδος σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών, επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα. Αλλά, εξίσου σημαντικό, επανέφερε την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια στον κάθε Έλληνα.

Σας ευχαριστώ διπλά, γιατί μία δυνατή Ελλάδα, που ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου, βοηθάτε την Κύπρο. Και σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε για την εθνική μας υπόθεση. Πάντα να είστε δυνατός για μία ακόμα πιο δυνατή Ελλάδα και μία δυνατή Κύπρο.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συμβούλιο της Ευρώπης για Ελλάδα: «Ανθεκτική» η δημοκρατία αλλά με ανοιχτά μέτωπα σε Predator, διαφθορά και μετανάστευση
Το πρώτο ψήφισμα περιοδικής αξιολόγησης μετά το 2018 καταγράφει την πρόοδο μετά την οικονομική κρίση και επισημαίνει «σημαντικές επίμονες προκλήσεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο 5
Μαρινάκης για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη: «Δεν έχουμε αυταπάτη ότι φτάνουν» – «Δίνουμε ό,τι παραπάνω αντέχει η οικονομία»
Η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για «ρήτρα διαφυγής», η νέα στήριξη για τα καύσιμα και οι 120 δόσεις - «Όλους μας κρίνουν οι πολίτες», το μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη
Παύλος Μαρινάκης
10
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17