Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στο Μαξίμου σήμερα αγρότες με προτάσεις!

Στο Μαξίμου σήμερα αγρότες με προτάσεις!

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο γγ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημογιάννης, προσθέτοντας: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

Την ίδια ώρα, η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για το τι “δίνει” η κυβέρνηση στους αγρότες προκειμένου εκείνοι να άρουν από τους δρόμους τα τρακτέρ.

Οι πληροφορίες λένε πως σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών το Μαξίμου ετοιμάζει πρόταση με μειωμένα ποσοστά 12%, 14% και 20% για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Με τον τρόπο αυτό και ενώ η αρχική πρόταση περιελάμβανε συντελεστές 14%,17% και 20% το Μαξίμου επιχειρεί να μειώσει κατά 15% τις εισφορές που θα πρέπει να δώσουν για την πρώτη διετία οι αγρότες.

Παράλληλα οι αγρότες με βάση το νέο σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον συντελεστή ασφάλισής τους δεν αποκλείεται να υπάρξει και εξαίρεση του ΟΓΑ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου θα δείξει διαλλακτική διάθεση στέλνοντας σαφές μήνυμα προσέγγισης, τουλάχιστον στους αγρότες που εμφανίζονται διατεθειμένοι να μπουν σε διάλογο, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ή και διάσπασης του μετώπου των αγροτών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε