Πολιτική

Στο Στρασβούργο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές: Μόνο στο newsit.gr oλόκληρη η επιστολή του στους ευρωβουλευτές

Το newsit.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει περισσότερο την κατάσταση και όλα τα τελευταία δεδομένα στους Ευρωβουλευτές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα των υποκλοπών «ανεβάζει» πολύ το τελευταίο διάστημα, και όχι άδικα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, το ΠΑΣΟΚ.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εμπλέκεται προσωπικά, ως θύμα υποκλοπών, αλλά και να είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση, το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να πάει το θέμα μέχρι τέλους, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Σήμερα, Τετάρτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί στο Στρασβούργο, καθώς το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο περιθώριο της συζήτησης αυτής, μάλιστα θα έχει συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ, επικεφαλής των S&D, στο γραφείο της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το newsit.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει περισσότερο την κατάσταση και όλα τα τελευταία δεδομένα στους Ευρωβουλευτές.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή στα αγγλικά.

Στην επιστολή, αφού θυμίζει ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε από εκεί, όταν τον Ιούλιο του 2022, ως ευρωβουλευτής ακόμα, ανακάλυψε σε έναν τυπικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου, ότι το κινητό του είχε ‘παγιδευτεί’ από το Predator, σημειώνει ότι ξεκίνησε αμέσως μία νομική και πολιτική διαδικασία για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των ενόχων, στην οποία είχε την τύχη να έχει τους ευρωβουλευτές των S&D με το μέρος του, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να συγκαλύψει – όπως υποστηρίζει – την υπόθεση. Επιτίθεται στην κυβέρνηση ακόμα, για την μέχρι σήμερα άρνησή της να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση που τον θέλει να ενημερώνεται για τους λόγους της παρακολούθησής του, ενώ της καταλογίζει μεταξύ άλλων εργαλειοποίηση της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να ρίξει ‘σκοτάδι’ στην υπόθεση.

Κάνει μάλιστα μία σύντομη αναδρομή σε όσα έγιναν από το 2022 μέχρι σήμερα, περιγράφοντας δικαστές να μπαίνουν στο στόχαστρο και να αφαιρείται από αυτούς η υπόθεση όταν κάλεσαν συγκεκριμένους υπόπτους να καταθέσουν, αδικήματα να αρχειοθετούνται κ.ο.κ., εωσότου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταλήξει σε μία απόφαση που συνδέει το Predator με την ΕΥΠ, επεκτείνει την έρευνα σε νέους υπόπτους και νέα αδικήματα κ.α., πράγμα που καταδεικνύει κατά τον ίδιο την έλλειψη ανεξαρτησίας στην ηγεσία του κορυφαίου Δικαστηρίου της χώρας, που επιχείρησε νωρίτερα να κλείσει την έρευνα και να καλύψει -όπως λέει- τις ευθύνες της κυβέρνησης. Δηλώνει δε, πως θα συνεχίσει την προσπάθεια ως το τέλος, θυμίζοντας και την προσφυγή που έχει ήδη κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 7
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 122
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση