Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο
Φωτογραφία αρχείου

Με τις μεγάλες φωτιές στη Λέσβο και τον Έβρο να είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πηγαίνει, το βράδυ του Σαββάτου (23.07.2022) στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει αύριο το πρωί στον Έβρο για τη μεγάλη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς. 

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε η ανακοίνωση, το βράδυ του Σαββάτου, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Λίγο μετά ήρθε κι εκείνη για την αποστολή κλιμακίου στον Έβρο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Θα ενημερωθεί, επίσης, από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ενόψει της αυριανής μετάβασης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δαδιά Έβρου, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο δάσος. 

Ο κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, θα φτάσει στις 05:30 το πρωί στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης με τη φωτιά που καίει εδώ και τρεις μέρες και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις