Πολιτική

Στο “τραπέζι” της σύσκεψης του υπουργείου Δικαιοσύνης οι αλλαγές στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης

Το θέμα των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση τέθηκε σήμερα "επί τάπητος" σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) και της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ).

Η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και τις αναγκαίες τροποποιήσεις, κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 23
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56