Πολιτική

Στο “τραπέζι” της σύσκεψης του υπουργείου Δικαιοσύνης οι αλλαγές στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης

Το θέμα των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση τέθηκε σήμερα "επί τάπητος" σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) και της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ).

Η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και τις αναγκαίες τροποποιήσεις, κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 34
Ο Δένδιας «κλείδωσε» τον αμυντικό άξονα με Αίγυπτο και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο: Το κοινό ανακοινωθέν – απάντηση στην Τουρκία για τη συμφωνία της Μέκκας
Η κρίσιμη διατύπωση για «ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε απειλές και η συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Νίκος Δένδιας, επίσκεψη Αίγυπτος