Πολιτική

Στο “τραπέζι” της σύσκεψης του υπουργείου Δικαιοσύνης οι αλλαγές στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης

Το θέμα των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση τέθηκε σήμερα "επί τάπητος" σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) και της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ).

Η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και τις αναγκαίες τροποποιήσεις, κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Τρεις κι ο κούκος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εξέλεξαν γραμματέα τον Γιάννη Αμανατίδη - Αύριο η επιστροφή Πολάκη - Το Σάββατο βγάζουν νέο πρόεδρο
Πληροφορίες θέλουν οι επόμενοι βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν είναι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και η Καλλιόπη Βέττα - Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 17
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 33