Πολιτική

Στο υποβρύχιο “Κατσώνης” ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου (pics, video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη επιστράτευσης των ίδιων αρετών «που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε» για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός από τη Σούδα Χανίων, όπου βρέθηκε για να επισκεφθεί το πλήρωμα του υποβρυχίου “Κατσώνης” ανέφερε ότι και σήμερα πρέπει να επιστρατεύσουμε «την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Έπος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επέτειο 80 χρόνων από το Έπος του ’40, και είπε ότι «τότε οι Έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό με τα όπλα. Ογδόντα χρόνια μετά, τον νίκησαν με κύρια δύναμη το κράτος δικαίου και την ισχύ της δημοκρατίας μας, στέλνοντας τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού στη φυλακή. Σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζε πριν από 80 χρόνια».

Εξέφρασε την χαρά του που του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί στη Σούδα και να συνομιλήσει με το πλήρωμα του υποβρυχίου «Κατσώνης» και εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων -όπως είπε- τους μετέφερε την ευγνωμοσύνη, και τις θερμές ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, τον οποίον απέδειξαν έμπρακτα τους τελευταίους δύο μήνες.mitsotakis katsonis

«Τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Θέλω αυτές τις στιγμές και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Γιώργου Θεοτοκά, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, γράφοντας για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και από αυτό το πρωτοφανές αίσθημα εθνικής ενότητας. Καθώς αντιμετωπίζουμε άλλες προκλήσεις ας θυμηθούμε ξανά αυτά τα λόγια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές».

mitsotakis katsonis mitsotakis katsonis mitsotakis katsonis mitsotakis katsonis mitsotakis katsonis mitsotakis katsonis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 106