Πολιτική

Στον αέρα και η πώληση της ΔΕΣΦΑ

Η ιστορία επιτυχίας (success story) της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως εξελίσσεται σε εφιάλτη αφού άλλη μια αποκρατικοποίηση, αυτή της ΔΕΣΦΑ, φαίνεται πως ναυαγεί!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το φιάσκο της πώλησης της ΔΕΠΑ και την υπαναχώρηση των Ρώσων της Gazprom, δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, η προσφορά της εταιρείας Socar από το Αζερμπαΐτζάν, δεν κρίθηκε ικανοποιητική από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει το 66% της εταιρίας φυσικού αερίου, δηλαδή το 31% που ανήκει στο δημόσιο και το 35% που έχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και αναμένονται ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για την ώρα, το μόνο που έχει ανακοινώσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι πως «ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της εταιρίας “SOCAR” για τον ΔΕΣΦΑ.
Η προσφορά της “SOCAR” εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομισιόν: Δική σας ευθύνη οι αποκρατικοποιήσεις, πουλήστε άμεσα τη ΔΕΠΑ!

Ποιοί “έδιωξαν” την Gazprom από την Ελλάδα – Το παρασκήνιο πίσω από την απόσυρση των ρώσων από τις αποκρατικοποιήσεις – Αμηχανία στην κυβέρνηση!

Ρωσική… υποχώρηση! Ναυάγιο! Δεν υπέβαλαν προσφορές για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ οι GAZPROM και SINTEZ

Άσχημη εξέλιξη! Reuters: Αποσύρει την προσφορά της η Sintez για την ΔΕΣΦΑ – Δεν κατέθεσε προσφορά ούτε η GAZPROM για την ΔΕΠΑ

Δίνουν 3,3 δισ. και θέλουν απολύσεις, αύξηση αντικειμενικών και πωλήσεις ΔΕΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για την Αφάντου στη Ρόδο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 8
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 53