Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Στον Άρειο Πάγο για την οπαδική βία Οικονόμου και Βρούτσης – Τι περιέχουν οι φάκελοι που κατέθεσαν

Στον Άρειο Πάγο για την οπαδική βία Οικονόμου και Βρούτσης – Τι περιέχουν οι φάκελοι που κατέθεσαν

Εμπρηστικά πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων, αναρτήσεις και προφίλ, ανακοινώσεις ομάδων, διαδικτυακές συζητήσεις κ.α.. που σχετίζονται με την οπαδική βία περιέχουν οι φάκελοι που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει η  Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει τις έρευνες για τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στον αθλητισμό όπως είχε αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή το 2013, όταν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας είχε «πακετάρει» τα στοιχεία και τα είχε διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο, για να υπάρξει στη συνέχεια ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούσαν στα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι όσο δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις για τη δημόσια ασφάλεια στα γήπεδα και οι ΠΑΕ αργούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν, δεν θα ανοίξουν  τα γήπεδα στο κοινό.

Εξερχόμενοι του Αρείου Πάγου οι δυο υπουργοί δήλωσαν ότι προσκόμισαν αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζήτησαν εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της υπόθεσης της οπαδικής βίας.

Στόχος, όπως σημείωσαν, είναι να φτάσουμε στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς και να αντιμετωπιστούν οι αγέλες των χούλιγκαν και αυτοί που τους υποκινούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε, εκ μέρους της Κυβέρνησης, την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας, με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών, που συνδέονται με αθλητική βία είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω πως τα στοιχεία που παραδώσαμε στην κα Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις