Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Στον Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών θέλει να “κατέβει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Politico

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας εξέφρασε… εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όπως είπε με αυτόν τον τρόπο θέλει να δώσει προτεραιότητα στις περιοχές αυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά στους συντάκτες πως “θέλω να μετρηθώ στη Δυτική Αττική και τον Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών. Θέλω να εφαρμόσω συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής για τις περιοχές αυτές και να αρθρώσω εκεί διαφορετικό πολιτικό λόγο”.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί μιλά στο πρώτο ενικό, μιας και δεν έχει το δικαίωμα τώρα να είναι υποψήφιος σε τρείς εκλογικές περιφέρειες, ο πρόεδρος της ΝΔ χαμογέλασε με νόημα και απέφυγε να απαντήσει.

“Δική μας πρόταση η κατάτμηση της Β’ Αθήνας”

Μάλιστα, σχετικά με την κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι είναι μια δική του πολιτική πρόταση που είναι κατατεθειμένη από το 2016.

“Ψηφίζουμε την τροπολογία αυτή όχι μόνο γιατί είναι δική πρόταση αλλά και γιατί δεν έχει κανένα νόημα να μην ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εάν δεν την ψηφίσουμε σήμερα , θα ψηφιστεί με λιγότερες από 200 ψήφους και η κατάτμηση θα γίνει στις μεθεπόμενες εκλογές Άρα δεν υπάρχει κάποιο νόημα να το καθυστερήσουμε, πολύ περισσότερο αφού συμφωνούμε.

Τον εκλογικό νόμο θα τον αλλάξουμε, αυτό είναι σαφές, δεν υπάρχει όμως περίπτωση όταν γίνουμε κυβέρνηση να φέρουμε μια αλλαγή για να συνενώσουμε ξανά τη Β Αθηνών, μιας και η κατάτμησή της ήταν θέση μας από όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , όταν ρωτήθηκε εάν η κατάτμηση της Β Αθηνών είναι κάτι που θα ευνοήσει τη ΝΔ είπε πως «ναι», καθώς όπως εξήγησε “εμείς μπορούμε να πάμε στον κόσμο και να μιλήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού”

Αναφορικά με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να τους στερεί το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά από εκεί που μένουν.

Χαρακτήρισε προσχηματική την Επιτροπή που συστήνει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γίνει όπως γίνεται στις ερωεκλογές, με τους καταλόγους στις πρεσβείες και τα προξενεία. “Μιλάμε για ψήφο σε απόδημους που είναι εγγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους και όχι δεύτερης και τρίτης γενιάς”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε πως θα προσμετρείται η ψήφος των αποδήμων, είπε πως αυτό θα γίνεται στην Επικράτεια και όχι σε εκλογικές περιφέρειες.

“Δεν λέω ότι μπορούμε να πάμε σε εκλογή βουλευτών εξωτερικών, αλλά μπορεί ένα θέλει κάποιο κόμμα να συμπεριλάβει υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο επικρατείας απόδημο Έλληνα υποψήφιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να το κάνουν και να ψηφίσουν οι απόδημοι σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς, ακόμα και η Κολομβία το κάνει, το κάνει η Τουρκία, και δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς;”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις