Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στον… Θεό η πολιτική κόντρα! “Αν πάτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Κασαπίδη θα πάμε την Γκαρά”

Στον… Θεό η πολιτική κόντρα! “Αν πάτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Κασαπίδη θα πάμε την Γκαρά”

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη για όσα είπε στην Ολομέλεια τότε η ΝΔ θα φέρει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά για όσα και εκείνη είπε το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η επίμαχη φράση της ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη που του ζητήθηκε να ανακαλέσει και δεν το έκανε είναι η εξής: «Ό,τι διεκδικούσαν οι Σλάβοι γείτονές μας εδώ και δεκαετίες με κάθε αθέμιτο και σκοτεινό τρόπο, τους το χαρίζετε με αυτήν τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά. Είναι εσχάτη προδοσία και ως προδότες θα σας αντιμετωπίσει η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός λαός εσάς και όσους ψηφίσουν και συνεργήσουν στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας!

Είναι βέβαιον ότι μια μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση θα αναζητήσει τις ευθύνες σας αυτές….» Μια φράση  που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να μην διαγραφεί και δήλωσαν ότι θα ζητήσουν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Χατζιδάκης: “Κασαπίδη εσείς… Γκαρά εμείς”

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, εάν και πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Γιώργου Κασαπίδης λέγοντας πως οφείλονται σε προσωπική του φόρτωση και δεν «εκφράζεται έτσι η ΝΔ…» όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν ανέφερε πως «εάν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ας πάει και η κυρία Γκαρά να δούμε εάν οι εκφράσεις αυτές ότι εμείς είμαστε ναζιστές ή συνεργάτες ναζιστών, γίνονται αποδεκτές από την Βουλή. Να τα δούμε όλα και σφαιρικά…»

Τι είχε δηλώσει η Αναστασία Γκαρά

Το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά και πριν την  εκτροπή Μπαραμπαρούση είχε αναφέρει «αναμένω με αγωνία την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη και του κ. Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι από τη θεσμική τους θέση διαπραγματεύτηκαν το ζήτημα του Μακεδονικού. Οι τοποθετήσεις τους θα έχουν ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Περιγράφοντας την εμπειρία τους θα μάθουμε πώς με την ανοχή τους ή την υπογραφή τους έχει ξεπουληθεί η ιστορία μας και η πατρίδα. Πατρίδα, μια λέξη που πολύ συχνά χρησιμοποιείτε, αλλά δεν γνωρίζετε το περιεχόμενό της. Για εσάς η πατρίδα ήταν πάντα ένα λάφυρο, ήταν το μέσο για να στήσετε καριέρες και περιουσίες εις βάρος της. Πουλάτε υπερπατριωτισμό μόνο για τις ψήφους. Μιλάτε για πατρίδα όταν ιστορικά η παράταξή σας δεν έχει κάνει ούτε μια πράξη πατριωτική, ούτε μία. Δεν πολεμήσατε ποτέ για αυτή την πατρίδα. Δεν υπερασπιστήκατε ποτέ αυτή την πατρίδα. Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της χούντας, των ναζί και προδότες. Ευτυχώς στην ιστορία έχουν γραφτεί ηρωικές πράξεις από Έλληνες, στις οποίες ευτυχές για εμάς, συμμετείχε ηρωικά και η Αριστερά. Η ιστορία δεν ξεγράφει. Και όποιος ξέρει να τη διαβάζει, ξέρει και τι σημαίνει ελληνική πατρίδα.

Για εμάς η πατρίδα δεν είναι κορώνες και ιαχές, δεν είναι μίζες και καρέκλες, δεν είναι ξεπούλημα της ιστορίας, της Μακεδονίας, δεν είναι ενίσχυση-συνεργασία με τα Προξενεία στη Θράκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και το γνωρίζετε καλά γιατί το κάνατε πράξη….»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις