Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον Τσίπρα ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό – “Μήνυμα” ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Σκοπιανό

Με τον Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Σκοπιανό.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 και μετά την ολοκλήρωσή της το ρεπορτάζ “έλεγε” πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται κάποιο όνομα από αυτά που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας.

Νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς είχε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με τους συνεργάτες του για το Σκοπιανό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην κυβέρνηση επιδιώκουν λύση, με την οποία όπως λένε «θα είμαστε όλοι νικητές».

Σκοπιανό

Ο Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ για να αποσαφηνιστεί η θέση της κυβέρνησης μετά από τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε, κατά πληροφορίες και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται στην πΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις του κ. Νίμιτς «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση».

Στόλτενμπεργκ προς την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό: Να είστε ρεαλιστές στο θέμα της ονομασίας

Παράλληλα, διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ είχε ο ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε την γειτονική χώρα να επιδείξει ρεαλισμό στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις