Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρίχνουν τους τόνους στη ΝΔ – Στον Βορίδη απαντούσε ο Μεϊμαράκης [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, φέρεται τελικά να απαντούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχετικά με τις “τσάμπα μαγκιές”, όπως τις χαρακτήρισε όσων λένε “εκ του ασφαλούς, δεν ψηφίζω”.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε πως τα όσα είπε, απαντούσε σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ Real News, υπεραμύνθηκε της άποψής που είχε το καλοκαίρι του 2015 και που όπως δηλώνει είχε εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το κόμμα του να μην ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Ο Μάκης Βορίδης, δήλωνε συγκεκριμένα: “Επί της αρχής εκείνο το οποίο λέμε στη ΝΔ είναι ότι βεβαίως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, όπως και να κλείνουν όλες οι αξιολογήσεις, αυτό είναι στάση μας επί της αρχής. Το περιεχόμενο όμως αυτών των αξιολογήσεων βαρύνει αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και πως διαπραγματεύεται. Προσωπική μου άποψη τότε, την οποία εξέφρασα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ότι δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.”

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους οποίους συνάντησε στους διαδρόμους της Βουλής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε στον Μάκη Βορίδη “καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το 2015 με σήμερα δεν είναι το ίδιο. Το 2015 η κυβέρνηση δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εάν δεν ψηφίζαμε εμείς και τα υπόλοιπα κόμματα τη συμφωνία, η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ. Εμείς τότε κρατήσαμε τη χώρα στην ΕΕ. Σήμερα δεν είναι το ίδιο. Σήμερα η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία και μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία. Οι δύο λοιπές περίοδοι δεν είναι συγκρίσιμες”.

Μετά τον πανικό που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μεϊμαράκη, στη Νέα Δημοκρατία, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του κόμματος, για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Βέβαια, μπορεί μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη να μην υπάρχει θέμα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις σχέσεις Μεϊμαράκη – Βορίδη και γενικά το μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας μόνο… αρραγές δεν μοιάζει, ενόψει των μέτρων που έρχονται μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup και το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης. Τους τόνους της σχετικής αντιπαράθεσης, προσπάθησε να ρίξει ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αν το δίλημμα του 2015 επανερχόταν με τα νέα μέτρα, αυτήν την φορά η Νέα Δημοκρατία θα έριχνε την κυβέρνηση και δεν θα τα ψήφιζε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε