Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στουρνάρας για Πολάκη: Εγώ δεν γράφω τους συνομιλητές μου

Στουρνάρας για Πολάκη: Εγώ δεν γράφω τους συνομιλητές μου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σάλος με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχαν Γιάννης Στουρνάρας και Παύλος Πολάκης.
Αφορμή η έρευνα της ΤτΕ για το δάνειο των 100.000€ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank.
Πως απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οργή στην αντιπολίτευση, παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας.

Με μια φράση “απάντησε” ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρωτοφανή κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία τους και να ισχυριστεί ως αυτή έχει καταγραφεί. Τα ξημερώματα, ο Παύλος Πολάκης “ξαναχτύπησε” μέσω Facebook.

«Εγώ δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, λίγη ώρα αφού ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε τη συνομιλία που είχαν οι δυο τους το βράδυ της Δευτέρας (18.02.2019) και η οποία δημοσιοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντάς του μάλιστα ότι μαγνητοφωνεί την συνομιλία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να ελεγχθούν κι άλλα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από άλλες τράπεζες και όχι μόνο αυτό που πήρε ο ίδιος από την Attica Bank, ύψους 100.000€. Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι ναι μεν το δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι σύννομο, ωστόσο προέκυψαν ερωτήματα τόσο για το ύψος του δανείου, όσο και για το γεγονός ότι έβαλε δεύτερη προσημείωση για το ίδιο ακίνητο.

Ο Παύλος Πολάκης, στο μεταξύ, «χτύπησε» ξανά τα ξημερώματα με νέα ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, δίνοντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας διορία τριών ημερών, να ελέγξει τα δάνεια που του είπε, αλλιώς «αν δεν, θα ‘ρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά».

Η κίνηση του Παύλου Πολάκη να επιβεβαιώσει τη δημοσιοποιημένη συνομιλία και να ισχυριστεί πως αυτή έχει καταγραφεί, προκαλεί σάλο και θύελλα αντιδράσεων. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για ποινικό αδίκημα και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και ο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και πως «νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας».

«Ο νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Οι τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50εκ, για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις.

Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός. Κύριος υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Παρακμή και εκφυλισμός. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο ελληνικός λαός», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις