Πολιτική

Στουρνάρας για ΕΛΒΟ: Προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα

Προσπάθειες να πείσει την τρόικα να αλλάξει γνώμη για τα ελληνικά αμυντικά συστήματα καταβάλλει η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως είπε : «Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την επιτροπή ανταγωνισμού και την τρόικα είναι ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος πέντε ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο απ’ ό,τι η πτώχευση».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία».

Αυτό που σχολιάστηκε πικρόχολα ήταν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά στους εργαζόμενους σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

Το εναλλακτικό σχέδιο

Το χαρτί της πτώσης της Κυβέρνησης υπό το βάρος των αντιδράσεων ετοιμάζεται να παίξει το Μαξίμου έναντι των δανειστών μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως όλα δείχνουν φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει ο ίδιος το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Το σχέδιο προβλέπει συγχώνευση των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και να συνεχίσει να υπάρχει μια έστω γραμμή παραγωγής από τις δύο εταιρείες.

Αυτό θα επιχειρήσει να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς, επικαλούμενος την πολιτική αστάθεια. Η εκμετάλλευση του λουκέτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τα… δεξιά του γεγονότος ότι η χώρα θα μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία, δίνει στον Α. Σαμαρά ένα χαρτί έναντι της τρόικας για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου επιθυμεί πολιτική και όχι λογιστική διαπραγμάτευση.
 

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους είναι βέβαιο ότι πολλοί θα βρεθούν εκτός, ωστόσο εάν παραμείνει μια γραμμή παραγωγής θα είναι πολλοί εκείνοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Παράλληλα όμως πρέπει να αναζητηθεί λύση και στο θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων οι οποίες αν και παράνομες είναι οι μόνες που διατηρούν στη ζωή τις δύο επιχειρήσεις. Είναι όμως αυτές που δημιουργούν με την τρόικα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στα ΕΑΣ οι παράνομες ενισχύσεις από το κράτος φτάνουν τα 1,1 δισ ευρώ, ενώ και η ΕΛΒΟ αναμένεται να κλείσει εφέτος με έλλειμμα κοντά στα 15 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοψήφισμα: Πρόταση να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές και να στηρίξει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα
Η οργάνωση της νεολαίας καλεί τα μέλη να αποφασίσουν για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προτείνοντας την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μη αυτόνομη εκλογική κάθοδο του κόμματος
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 22
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά 22
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 91