Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στυλιανίδης: Νέοι μέθοδοι και νέα αντίληψη διακυβέρνησης

Στυλιανίδης: Νέοι μέθοδοι και νέα αντίληψη διακυβέρνησης
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Νέα αντίληψη διακυβέρνησης, νέος τρόπος, νέοι μέθοδοι» χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνοντας επίσης: «Είναι, πάντως, ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης τολμά να δοκιμάσει διαφορετικά».

Ερωτηθείς για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει: «Ανατροπές στην παιδεία. Ραγδαία βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Απλούστευση των διαδικασιών κράτους-πολίτη. Επιστροφή της Ελλάδας σε νέους διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους».

Μιλώντας για το πανεπιστημιακό άσυλο, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στις Δημοκρατίες, όπου η ελευθερία είναι απόλυτη, δεν λογίζεται η ύπαρξη ασύλου ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό έχει μεταβληθεί στην πράξη σε “άσυλο ανομία και αυταρχισμού”».

Για την εκλογική του περιφέρεια, τη Ροδόπη, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι «κάθε νευρική ενέργεια της Τουρκίας δημιουργεί ωστικό κύμα στη Θράκη», ενώ «όταν υπήρξε εμπιστοσύνη στις διμερείς σχέσεις, οι μειονότητες λειτούργησαν ως γέφυρες συνεργασίας και η περιοχή μετεξελίχθηκε από θώρακας σε δόρυ, σε ορμητήριο εξωστρέφειας της ελληνικής αγοράς».

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία και την εν γένει στάση της στα θέματα της ΑΟΖ, ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει: «Η Τουρκία νιώθει φυλακισμένη στη γεωγραφίας της και στο διεθνές δίκαιο. Αντιδρά βίαια και επιθετικά επιδιώκοντας να σύρει όλους τους εμπλεκόμενους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιβάλλει την εφαρμογή ενός ad hoc δικαίου που να καλύπτει τα συμφέροντά της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις