Πολιτική

Sueddeutsche Zeitung… διαλύει Σόιμπλε! “Ας τον φωτίσει η θεά Αθηνά”

"Η Ηώ, η Ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι, γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή για την αυγή η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης".

Έτσι σχολιάζει η έγκυρη εφημερίδα του Μονάχου, Sueddeutsche Zeitung, τις πολιτικές εξελίξεις μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία “βλέπει” πλέον ανάπτυξη.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: “Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών. Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς”.

Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας“, καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μητσοτάκη από τη συνάντηση με τους επαναπατρισθέντες από τη Μέση Ανατολή με τα ζώα συντροφιάς τους
«Πρώτη μας προτεραιότητα, πάντα, ήταν η ασφάλεια των Ελλήνων και η δυνατότητα να επιστρέψουν αυτοί οι οποίοι το ήθελαν, και φυσικά μαζί με τα ζώα συντροφιάς τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επαναπατρισθέντες Έλληνες από τη Μέση Ανατολή που ήρθαν με τα κατοικίδιά τους
34