Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σβίγκου: Επιλεκτική η ευαισθησία Μητσοτάκη για το αυτόφωρο για αδικήματα δια του τύπου

Σβίγκου: Επιλεκτική η ευαισθησία Μητσοτάκη για το αυτόφωρο για αδικήματα δια του τύπου
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιλεκτική χαρακτήρισε την ευαισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το αυτόφωτο για τα αδικήματα δια του Τύπου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ενώ τόνισε πως η αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

Η κ. Σβίγκου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και τόνισε πως “ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και με σκοπό να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ιστορία του “Φιλελεύθερου”, να μιλήσουν για ένα ζήτημα, στο οποίο η ιστορία της συντηρητικής παράταξης θα έπρεπε να τους κάνει πιο προσεκτικούς, γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα, με το οποίο η ΝΔ έχει ταυτιστεί με πολύ αυταρχικές πράξεις απέναντι στον Τύπο».

Μάλιστα η κ.Σβίγκου πρόσθεσε πως “ το ζήτημα με το αυτόφωρο δεν υπήρξε μόνο πριν δύο μέρες με την ιστορία του “Φιλελεύθερου”. Υπήρξε κι όταν άλλοι δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί. Είχαμε συζητήσει πολλές φορές και για τις μηνύσεις και τις συλλήψεις του κ. Βαξεβάνη. Τότε δεν είδαμε αυτήν την ευαισθησία του κ. Μητσοτάκη. Εμείς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης καταργήθηκαν οι προβλέψεις του τυποκτόνου νόμου του 1995 που ήταν εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου, που τώρα κι αυτός μιλάει για κυβερνητικό αυταρχισμό. Και επίσης να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και χθες δια του αρμοδίου υπουργού κ. Καλογήρου ότι θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για το αυτόφωρο στα εγκλήματα που τελούνται διά του Τύπου. Την ίδια στιγμή, όμως, νομίζω ότι η συζήτηση για τον Τύπο, για την ενημέρωση, για τη δημοσιογραφική δεοντολογία είναι μια ευρύτερη συζήτηση και δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό το νομικό κομμάτι, το οποίο δεν θέλω να το υποτιμήσω, αλλά δεν είναι το μόνο το οποίο καθορίζει την ποιότητα της ενημέρωσης στη χώρα μας».

Για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και την αντιμετώπιση που είχε το γεγονός από μερίδα μέσων ενημέρωσης η Ράνια Σβίγκου επεσήμανε ότι “είναι ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να επιληφθεί του θέματος. Είδαμε χθες τη δημοσκόπηση από το ART, το κανάλι του κ. Καρατζαφέρη. Μια τέτοια είδους κάλυψη από τα ΜΜΕ έρχεται να μας εξοικειώσει με τη βία και τη βαρβαρότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε ως κοινωνία. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε και η αθλιότητα αυτή μέρους των ΜΜΕ, που προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να υποκαταστήσουν το έργο της δικαιοσύνης, να κάνουν θύτη το θύμα κ.ο.κ. δείχνουν και την ευθύνη της πολιτείας και του ΕΣΡ, αλλά, βέβαια, και την ευθύνη όλων μας στο να δοθεί ένα τέλος στην ανοχή που υπάρχει και από τμήματα του πολιτικού κόσμου σε τέτοιες πράξεις και σε τέτοιες λογικές. Είδαμε και δικαιολόγηση πολλές φορές από διάφορα sites, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα που θα πρέπει να έχουν τα ΜΜΕ. Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και δεν πρέπει να σταθούμε σιωπηλοί ή να δείξουμε ανοχή σε μια τέτοια ακραία αντιμετώπιση ενός τόσο βάρβαρου γεγονότος».

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές τόνισε πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από την αντιπαράθεση των δυο πολιτικών σχεδίων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και από τη μάχη που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση στον τομέα της καθημερινότητας, στην επούλωση των πληγών της κοινωνίας και στη στήριξη των αδύναμων και μεσαίων στρωμάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απευθυνθεί σε κόσμο που δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Είναι κόσμος, ο οποίος είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόσμος ο οποίος θέλει να πειστεί για την αξιοπιστία του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κ.Σβίγκου ενώ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε “στρατηγικό αδιέξοδο”.

Τέλος εμφανίστηκε σίγουρη πως «ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα και θα πορευθούμε μέχρι τη λήξη της τετραετίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις