Πολιτική

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης προτιμά να δηλώσει «παρών» στο Βερολίνο και το ΔΝΤ

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ασκεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει "παρών" στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία με την οποία θα δοθεί 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι “οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό”, ότι η ΝΔ “σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πιο ακραίας πλευράς των δανειστών” και “ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων”.

Σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να δηλώσει “παρών” στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, και όχι στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, για να υπογραμμίσει ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση από τον λαό για την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια “θα τηρηθεί απαρέγκλιτα”.

Αναλυτικά η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

“Η σημερινή στάση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν μας εξέπληξε. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό. 

Η ΝΔ είναι το κόμμα που έκοψε 11 φορές τις συντάξεις, που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και εκτόξευσε μέσα σε μια πενταετία την ανεργία στο 27%. Σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πιο ακραίας πλευράς των δανειστών, ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων.

Τη στιγμή που οι φωνές αλληλεγγύης από το εξωτερικό υπέρ της Ελλάδας και του λαού μας πληθαίνουν, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να δηλώσει «παρών» στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και τις πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αντί να υπερψηφίσει την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκλωβίζονται στις καταστροφικές εντολές των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών με τους οποίους συντάσσεται πρόθυμα ο κ. Μητσοτάκης. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό για την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια θα τηρηθεί απαρέγκλιτα”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
8
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26