Πολιτική

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Γιώργου Φλωρίδη
Ο Γιώργος Φλωρίδης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση καταλογίζοντας της ότι ήταν υπερασπίστρια του «βιαστή με την τυρόπιτα» που με την στάση της στην δίκη ταλαιπώρησε με αναβολές  τα θύματά του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Η επιλογή Κυρανάκη στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ δείχνει επιτάχυνση της προεκλογικής προετοιμασίας – Η ομάδα που θα τρέξει τον «αγώνα»
Έχει συζητηθεί η επιστροφή στο κυβερνητικό σχήμα του Τάσου Χατζηβασιλείου, ενδεχομένως στο προηγούμενο «πόστο» τους, ως υφυπουργός στο Εξωτερικών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει την «ομάδα κρούσης» ενόψει εκλογών: Στην πρώτη γραμμή Γερουλάνος, Αποστολάκη, Μάντζος, Κατρίνης
Η ομάδα αυτή θα αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος στη δουλειά που έχει να κάνει στο εξής το κόμμα, μεταφέροντας το πρόγραμμα και τις επιμέρους προτάσεις του σε όλη την Ελλάδα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ 9