Πολιτική

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
9
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 164