Πολιτική

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης στη Βουλή: «Είστε μούφα αντιπολίτευση» – «Ντροπή σας»
«Αποφεύγετε και δεν απαντάτε τι δουλειά είχατε εσείς στην Αθηναϊκή Λέσχη, ο πρόεδρός σας ποιεί την νήσσαν, το έχει ''ράψει''» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30% η ΝΔ και δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15% – 7 στους 10 εκτιμούν ότι δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στις εκλογές
Οι νέες ισορροπίες στην κεντροαριστερά μετά την είσοδο της ΕΛ.Α.Σ. και το αποτύπωμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις επιλογές των ψηφοφόρων
Εκλογές, κάλπες
51