Πολιτική

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς
Μαρινάκης για προσωπικά δεδομένα πρωθυπουργού: «Δεν έγινε καμία διαρροή» – Τι απαντά η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
«Πρόκειται για παλαιά, δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία» - Οι διευκρινίσεις της ΕΑΚ και οι συστάσεις προς πολίτες και κρατικούς αξιωματούχους - Οι κίνδυνοι από τη μαζική συγκέντρωση δεδομένων
Παύλος Μαρινάκης
Δρίτσας για θάνατο Μαζωνάκη: Η κυβέρνηση ξήλωσε τους ελέγχους και τώρα παριστάνει την ανήξερη
Ο Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ μιλά στο Left Side Story και τον Πέτρο Κατσάκο και θέτει ερωτήματα για τις θεραπείες «ευεξίας» και «μακροζωίας», ζητώντας απαντήσεις από Γεωργιάδη, Πλεύρη και Πατούλη
Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ, Σπύρος Δρίτσας