Πολιτική

Σχόλιο Γ. Λοβέρδου για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μας αιφνιδίασε.

Ενώ περιμέναμε ότι θα μας προετοίμαζε για άμεσα σκληρά μέτρα, που θα έπλητταν όλους μας και μισθωτούς και συνταξιούχους, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι δεν θα θιγούν τα εισοδήματα τους, όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ. 

Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση επεκράτησε η γραμμή εκείνων, που ισχυρίζονταν ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις πιέσεις των Βρυξελλών και των αγορών αλλά να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πάση θυσία. Αυτό ακούγεται αρχικά θετικό. Αλλά είναι υπεύθυνο; Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Και δεν μπορεί να απαντηθεί άμεσα. Θα κριθεί στο προσεχές διάστημα, από τον Φεβρουάριο κι έπειτα και θα εξαρτηθεί από τον δανεισμό, την ευχέρεια του και το κόστος του. Θα κριθεί από την υποδοχή, που θα έχει μέσα στον Ιανουάριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από τις αγορές το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Και τούτο διότι αυτό, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μπορεί να ακούγεται ευχάριστο αλλά δεν είναι απαραίτητα και χρήσιμο. Μας είπε λοιπόν σε μια αποστροφή του λόγου του: «Τα μέτρα, που θα λάβουμε θα πονέσουν αλλά θα πονέσουν εκείνους, που πρέπει».

Ποιοι είναι όμως αυτοί. Προφανώς, όπως είπε, δεν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Είναι οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες, είναι οι προμηθευτές του Δημοσίου, όλοι εκείνοι, που δεν πληρώνουν φόρους και κυρίως αυτοί, που διαφθείρονται εις βάρος του Δημοσίου; Μάλλον, διότι μας είπε ότι δεν θα ανεχθεί την συνέχιση αυτού του συστήματος της ανομίας, της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων, της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.

Κι υποσχέθηκε, ότι όλα αυτά θα τα θεραπεύσει. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία. Αλλά από ωραία και παχιά λόγια έχουμε χορτάσει. Κι ας μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά, που υπόσχεται ότι θα πράξει ο πρωθυπουργός τα έχουμε ακούσει και ξανακούσει εδώ και χρόνια, από την εποχή του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου κι από όλες τις κυβερνήσεις αλλά επί της ουσίας δεν είδαμε αποτέλεσμα.

Αντίθετα, από το 1981 κι έπειτα κι η διαφθορά κι η φοροδιαφυγή κι η εισφοροδιαφυγή γίνονται χειρότερες χρόνο με τον χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πετύχει εκεί που απέτυχαν ο πατέρας του κι οι άλλοι. Αλλά επιτρέψτε μας να είμαστε λίαν επιφυλακτικοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Φωτεινή Αραμπατζή ζητά σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω διαπράξει το παραμικρό»
«Ζητώ μάλιστα από τους συναδέλφους μου να ψηφίσουν την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παντελώς αστήρικτες και άδικες»
H Φωτεινή Αραμπατζή 74
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 163