Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup: Με τα μάτια στραμμένα στο Λουξεμβούργο – Μονομαχία Βαρουφάκη – Σόιμπλε βλέπει το Bloomberg

φωτο: Bloomberg
φωτο: Bloomberg

Το πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες άρθρα, χωρίς καμμία υπερβολή για το ελληνικό ζήτημα. Οπότε ήταν αναμενόμενο να γράψει και για την σημερινή μονομαχία Βαρουφάκη – Σόιμπλε στο Eurogroup.

Το σκίτσο είναι αυτό που ξεχωρίζει πιο πολύ γιατί το άρθρο δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναδρομή στις συγκρούσεις ανάμεσα στους δυο άνδρες με κυριότερη αυτή στο Eurogroup της Ρίγας.

Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο και μπορεί οι προσδοκίες να μην είναι μεγάλες αλλά ο Γιανης Βαρουφάκης θα είναι πάλι στο προσκήνιο και πολλοί θεωρούν σίγουρη μια σύγκρουση με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ήδη οι υπουργοί Οικονομικών έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Λουξεμβούργο με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει ότι θα είναι δύσκολα και ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να βρεθεί λύση ακόμα και τώρα αλλά η μπαλα είναι στο ελληνικό γήπεδο.

Το θέμα της Ελλάδας είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο – με βάση τα τελευταία δεδομένα – να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αφού η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων δεν έχει προς το παρόν κλείσει.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.

Εν τω μεταξύ, διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της υπόθεσης από το υπουργικό επίπεδο στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πιθανολογούν τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν, πάντως, οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του καθ´ ύλην αρμόδιου για τη σύγκλησή της, Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε