Πολιτική

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία πραγματοποίησε η ΕΕΔΥΕ μαζί με το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας (14.05.2018), καταδικάζοντας τόσο την δολοφονία των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας όσο και τον βομβαρδισμό της Συρίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του πολέμου αλλά και κατά των ΗΠΑ, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Εκεί ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, φορώντας μάλιστα ένα Παλαιστινιακό μαντήλι, όπου καταδίκασε την δολοφονική επίθεση του “κράτους – τρομοκράτη”, όπως χαρακτήρισε το Ισραήλ .

“Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα σημερινή δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που είχε σαν αποτέλεσμα, ήδη, να μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, εκατοντάδες παιδιά, από αυτή τη δολοφονική μηχανή που ονομάζεται Ισραήλ”.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε αρχικά προκειμένου να καταγγελθεί η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

“Αμέριστη συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό”

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι “ταυτόχρονα, σήμερα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ”.

“Η κατάπτυστη παράνομη πρόσφατη απόφαση του Τραμπ, η οποία υλοποιείται σήμερα, για μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που στην πράξη, δηλαδή de facto, κατοχυρώνει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ταυτόχρονα με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, που έχουν κάνει με πολλές άλλες χώρες, καθώς κι οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικάνων ενάντια στο λαό της Συρίας, όλα αυτά δηλητηριάζουν, συνιστούν παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Και ξέρουμε ότι εδώ είναι η γειτονιά μας, και όταν έχει αρπάξει φωτιά το σπίτι του γείτονα, γρήγορα θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

“Γι’ αυτό, επαγρύπνηση, αγώνας, κάθε μέρα στους δρόμους για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς μας στη σφαγή” κατέληξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.pame israilini pame israilini

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΛΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 14
Στα «κόκκινο» η κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ με αφορμή το άρθρο του Καρτερού: Ο ακροδεξιός Καμμένος και οι καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη
Σε αυτό το σκηνικό, που όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί πολεμικό τις επόμενες μέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα και να επικεντρωθεί στα σημαντικά
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ