Πολιτική

Σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η Ν.Δ.

Αφορμή ήταν η κινητικότητα που παρατηρείται στο Αιγαίο με τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την κινητικότητα που ανέπτυξαν στο Αιγαίο τα ερευνητικά σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ» και τη μη πειστική επιχειρηματολογία του τουρκικού υπουργείου, ζητεί η ΝΔ, δια του αντιπροέδρου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, και με την ιδιότητά του, του τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει ότι «η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο με την έξοδο των “Πίρι Ρέις”και “Τσεσμέ”, σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας, που υπονομεύουν και θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και η μη πειστική επιχειρηματολογία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή, όσο και ανησυχητική, κατάσταση, η οποία πρέπει συνολικά να εξεταστεί».

«Για το λόγο αυτό, η ΝΔ ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που προβλέπεται στο αρ. 82 παρ. 4 του Συντάγματος βάσει του ν.3132/2003 παρ 3, με αποκλειστικό θέμα την εν γένει στάση της Τουρκίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προστίθεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης