Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ζητά το “Ποτάμι” για επεισόδια στην Τούμπα

Σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ζητά το “Ποτάμι” για επεισόδια στην Τούμπα

Την σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα επεισόδια στην Τούμπα και τα όσα απαράδεκτα γεγονότα καταγράφονται στα γήπεδα, ζητά ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρώτας.

Ο κ. Μαυρωτάς απέστειλε σχετική επιστολή – αίτημα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Σεβαστάκη, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και ζητά να κληθούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ολόκληρη η επιστολή Μαυρωτά

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος.

Με βάση τα γεγονότα αυτά παίρνω την πρωτοβουλία να σας ζητήσω να διεξαχθεί μια έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επάρκεια ή μη της νομοθεσίας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο.

Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο.

Σας ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στη θετική σας απάντηση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις