Πολιτική

Σύγκρουση μεταξύ Φλωρίδη και Φάμελλου για τον νέο ποινικό κώδικα – «Βγάλατε έξω εγκληματίες»

Σφοδρή «σύγκρουση» υπήρξε στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος, στην συζήτηση για τον νέο ποινικό κώδικα.

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Φλωρίδη, προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Φάμελλου για «κυβέρνηση αδικίας», «ποινικό λαϊκισμό» «νομοσχέδιο με μόνο στόχο να τονώσει την διαλυμένη εικόνα της κοινοβουλευτικής της ομάδας», καθώς και οι αιχμές του για την μη κατάργηση άμεσα της ασυλίας των τραπεζιτών».

«Σας θυμίζω ότι κυβερνήσατε ως ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως ένα κακό ολόγραμμά του. Μετά τη διακυβέρνηση σας το 2019 ήρθε η ήττα, η συντριβή το 2023 και τώρα οδηγήστε στη διάλυση. Παρατηρώ, όμως, ότι παραμένετε αμετακίνητοι από θέσεις που σας οδήγησαν στη συντριβή» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Φλωρίδης.

Ταυτόχρονα. κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλο που ψήφισε τον Απρίλιο του 2015, οι ποινές φυλακίσεις που προέβλεπαν 1080 μέρες φυλακή έγιναν 108 .

«Απαλλάξατε όλο το βαρύ οικονομικό έγκλημα της χώρας, γιατί από κακουργήματα τα μετατρέψατε σε πλημμελήματα και παραγραφή, άρα σε αθώωση.

Το πρώτο άρθρο που φέρατε ήταν η αποφυλάκιση του βαρέως εγκλήματος και το δεύτερο ήταν το κλείσιμο των τραπεζών και η διάλυση της κοινωνίας.

«Βγάλατε έξω εγκληματίες»

‘’Αντε, να βγουν έξω οι χαμηλοποινίτες. Αλλά εσείς βγάλατε έξω δολοφόνους, βιαστές, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών χωρίς κανένα κριτήριο. Μόνο το 2017 είχαμε 320 αποφυλακίσεις ληστών, 1300 κλεφτών, 700 αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης και κατέληξε:

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ήταν με το καλημέρα σας, που έβγαλε έξω αθρόως εγκληματίες, και με το καληνύχτα της κυβέρνησής σας, αποφυλακίσατε όλο το βαρύ οικονομικό έγκλημα της χώρας. Μετατρέψατε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα. Μην έχετε αμφιβολία ότι η διάλυσή σας είναι πολύ κοντά. Και όχι επειδή η Αριστερά είναι μανούλα σε αυτά, αλλά επειδή κατάλαβε ο ελληνικός λαός».

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Δεν αποφυλάκισε εμπόρους ναρκωτικών, δεν αφορούσε ισοβίτες δηλαδή δολοφόνους. Ψεύδεσθε ή κάνετε λάθος, όπως κάνατε και τότε που αποδώσατε στον ΣΥΡΙΖΑ την ασυλία των τραπεζιτών», αντέτεινε ο κ. Ξανθόπουλος και συμπλήρωσε:

«Ο ποινικός λαϊκισμός διαπερνά κάθετα το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως τα δικαιώματα των πολιτών και της κοινωνίας, οι συνταγματικές προβλέψεις, αποτελούν το προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής της προοδευτικής παράταξης. Είμαστε περήφανοι γιατί η Αριστερά είναι προπύργιο των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε αντίθεση με την συντηρητική παράταξη».

Στην παρέμβαση του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, επιτέθηκε στον κ. Φλωρίδη, καταλογίζοντας του «πλειοδοσία ποινικού λαϊκισμού», «απαξίωση στην αντίθετη γνώμη» και «δαιμονοποίηση της άλλης άποψης με το επιχείρημα ή με νομοσχέδιο ή με το έγκλημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004