Πολιτική

Συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου Υπ. Εξωτερικών προς τον Δένδια

Την ανάγκη προώθησης της ενοποιημένης και αλληλέγγυας Ευρώπης υπογραμμίζει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σε πρόσφατη συγχαρητήρια επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, με αφορμή την επέτειο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως προσθέτει, η χώρα του έχει δεσμευθεί για τη στήριξη αυτού του έργου, το οποίο διατηρεί τη συνάφεια του σήμερα, από κοινού με την Ελλάδα.

Στην απαντητική επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει, από πλευράς του, την προσήλωση της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση μίας υπεύθυνης και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίζεται σε αξίες, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, που αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε αναγκαστεί να αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ Φιλίας, στο οποίο τελικά συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, λόγω της πανδημίας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση, είτε στην Αθήνα είτε στο Παρίσι, ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 19
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2